Kelly Sildaru Postimehele: hoidsime punktidel kogu aeg silma peal

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru (keskel) Dew Touri pargisõidu võitjana poodiumi kõige kõrgemal astmel.
Kelly Sildaru (keskel) Dew Touri pargisõidu võitjana poodiumi kõige kõrgemal astmel. Foto: Dew Tour/Twitter

Kelly Sildaru krooniti teist aastat järjest Dew Touril pargisõidu võitjaks. Võrreldes eelmise aastaga toimus võistluse uue formaadi järgi ja reilidel kiskus heitlus üldvõidu eest lõpuks väga põnevaks.

«Andsin endast parima ja olen võidu üle väga õnnelik,» tunnistas teiseks tulnud Maggie Voisinit lõpuks 6,01 punktiga edestanud Sildaru Postimehele. «Uus formaat oli natuke harjumatu, kuid kokkuvõttes oli hea võistlus. Ma ei ütleks, et tavapärane versioon mulle kindlasti rohkem meeldib – kõik on harjumise asi.»

Sildaru oleks võinud seekordse võistluse üldarvestuse seisukohast kohe avalaskumisega ära otsustada, kuid eestlanna hüppas ühest reilist üle ja teenis soorituse eest 67,33 punkti. Eksimuse tõttu läksid kaduma korralikud punktid.

«Treeningutel läksin peale väiksema hooga ning jäin ühel reilil veidike hätta. Seetõttu võtsin rohkem hoogu, kuid lõpuks oli hoogu liiga palju,» põhjendas ta.

Teisel laskumisel tuli eksimusi natuke rohkem sisse ja punkte märgiti tabelisse 57,66. Viimase laskumise eel oli Sildaru esikoht aga kindel, kuid sellele vaatamata läks eestlanna püüdma oma päeva parimat tulemust.

«Võtsin viimast laskumist nagu treeningut. Kindlasti tahtsin aga saada ka senisest paremat punktiskoori,» sõnas viimasel laskumisel 73,00 silma kogunud Sildaru. «Võistlus oli aga pingeline. Hoidsime ikka punktidel pidevalt silma peal.»

Ka Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru tunnistas, et konkurentide tegemistel tuli silma pingsalt peal hoida. Võistlusele vajutaski tema sõnul pitseri avalaskumine, kus Kelly ühest reilist üle hüppas.

«Esimesel katsel oli hoog veidike liiga suur. Sealt edasi läks asi natuke lappama ja närv tuli veidike sisse. Teisel laskumisel keskendus ta liialt teisele reilile, mis avalaskumisel ebaõnnestus. Nii tuli aga esimesel juba viga sisse,» kirjeldas Tõnis Sildaru võistluse käiku.

«Vahepeal arutasime, et teha viimane laskumine tehniliselt veidike lihtsam ja kindlalt punktid ära võtta. Viimase laskumise eel oli aga võit kindel ja Kelly tahtis kindlalt oma kava teha. Kolmandal reilil oli päris korralik tuul vastu ja lükkas ta natuke vara maha. Kokkuvõttes oli võistlus raske. Olud olid keerulised kõikide jaoks.»

Järgmise võistluse teeb Kelly Sildaru jaanuari lõpus, kui ta osaleb Aspenis X-mängudel. Lisaks pargisõidule saab eestlanna seal võistlustulle asuda ka Big Airi jõuproovil.

Dew Touri naiste pargisõidu tulemused:

1. Kelly Sildaru 159,33 punkti

2. Maggie Voisin (USA) 153,32

3. Kaya Turski (Kanada) 146,99

4. Isabel Atkin (Suurbritannia) 137,33

5. Devin Logan (USA) 136,99

6. Yuki Tsubota (Kanada) 112,99

7. Nikki Blackall (Kanada) 109,32

8. Katie Summerhayes (Suurbritannia) 101,99

9. Keri Herman (USA) 85,33

10. Kim Lamarre (Kanada) 35,99

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles