Koondise väravavaht MMil ebaõnnestumisest: ju siis vaimselt ei pidanud survele vastu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Stokkeby.
Siim Stokkeby. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti koondis kaotas täna 4:5 Saksamaale ning lahkub MM-finaalturniirilt kaheksanda kohaga. Koondise kapteni Roman Pass oli tulemuses pettunud, koondise väravavaht Siim Stokkeby pakkus, et põruti eelkõige vaimse poole pealt.

«Kui tahad MMil võita, siis pead kõik 60 minutit hästi mängima. Meie mängime vahepeal hästi, vahepeal halvasti. Täna olime alguses kohe valmis. Ärkasime kell 5.30 juba ülesse ning meie jaoks on hommikused mängud tavaliselt rasked. Saksamaa sai mängu mingi hetk sisse, viskas oma väravad ära. Selline päev oli täna…,» sõnas koondise kapten Pass.

«Ma ei teagi, mida öelda. Keha on täiesti tühi. Oli näha, et täna ei ole meie päev, kuigi posid andsid endast väljakul kõik. Kaheksas koht ei ole meie jaoks rahuldav, sest me tahtsime viiendat kohta,» jätkas ta.

Koondise väravavaht Stokkeby jääb küll enda mänguga rahule, kuid turniirilt saadud tulemusega mitte. «Eelmine mäng oli minu poolt null mäng, aga täna tunnen end mängulise poole pealt väga hästi, sest sain palju kaasa aidata sellele, et see seis selline jäi. Kogu mäng aga jäi liiga rahulikuks. Pidanuksime rohkem peale viskama. Teisalt, kui liiga punnitama hakkad, siis see ka hea pole,» arutles Stokkeby.

Eesti koondise eesmärk sel finaalturniiril oli üle teha seni parim tulemus ehk seitsmes koht. «Sai tõesti välja reklaamitud, et tulime ajaloo parima koosseisuga ajaloo parimat MMi tegema ning publikutki tuli palju kohale, aga ju siis vaimselt ei pidanud survele vastu,» tõdes Stokkeby.

Eesti - Saksamaa.
Eesti - Saksamaa. Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles