Taaramäe tiimist lahkunud mänedžer kandideerib Venemaa rattaliidu presidendiks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratturid.
Ratturid. Foto: KARIM JAAFAR/Scanpix

Vjatšeslav Jekimovi hiljutine taandumine Rein Taaramäe koduklubi Katjuša-Alpecini meeskonna mänedžeri ametist tuli üllatusena. Nüüd tuli avalikuks ka põhjus – nimelt on endine rattaäss suursoosik Venemaa Jalgratta Föderatsiooni presidendi kohale.

Praegu Venemaa alaliitu juhtiv Katjuša-Alpecini omanik Igor Makarov, kes on sellel postil olnud alates 2010. aastast, soovib taanduda. Lisaks Jekimovile soovib Venemaa Jalgratta Föderatsiooni presidendiks saada Moskva ärimees Aleksandr Vinokurov (mitte segi ajada Astana klubi juhtiva nimekaimuga). Trekil ja maanteel mitmekordseks olümpiavõitjaks kroonitud ning Tour de France’il ja Vueltal etappe võitnud Jekimovit peetakse favoriidiks. Valimised toimuvad 14. detsembril, kirjutas rattauudised.ee.

Jekimovi asemel tõusis Katjuša-Alpecini tegevjuhiks senine spordidirektor José Azevedo. Mõlemad mehed on sõitnud Lance Armstrongiga samal ajal Discovery Channelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles