Marko Asmer võib sel aastal vormel-3 sarjas osaleda

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer
Marko Asmer Foto: Liis Treimann

Mullu aprillis karjääri lõppemisest teatanud Eesti vormeli­piloot Marko Asmer võib asjade soodsal sujumisel sel aastal vormel-3 sarjas mõned etapid kaasa teha.



Teisipäeval osales Asmer legendaarsel Silverstone’i rajal vormel-3 meeskonna Double R Racing Dallara-Mercedesega testimisel ning välismaiste autospordiväljaannete sõnul plaanib seni eestlastest vormel-1 sarjale kõige lähemale jõudnud mees tippsporti tagasitulekut. Marko Asmeri isa Toivo Asmer sõnas, et vara on veel sellistest asjadest rääkida, kuid ühtlasi kinnitas, et spekulatsioonid pole õhust võetud.

«Mingisugune tõepõhi on neil juttudel tõesti all. Tahtmine võidu sõita on olemas, ja kui asjad soodsalt lähevad, võib Markot taas võistlusradadel näha. See, et Marko testimisele kutsuti, näitab, et väikene huvi on tema vastu olemas, kuna ka testimine on kallis lõbu,» märkis Toivo Asmer, kuid rõhutas, et tema ei oska ega ei taha enne asjade ametlikuks muutumist  mingeid lubadusi jagada. «Ei mina oska veel millestki täpsemalt rääkida või isegi mõelda Marko sõitmistele, parem mitte asju ära sõnuda.»

Eile Suurbritanniast tagasi kodumaale lennanud Marko Asmer selgitas Postimehele, et kõne all on praegu vaid paaril etapil kaasa löömine FIA F3 International Trophy sarjas, mida sõidetakse sel hooajal esmakordselt. Kindlasti ei osale ta täispikal hooajal.

«Linnaetapid on mulle alati meeldinud, arvatavasti sõidan kaasa Pau (Prantsusmaa etapp – toim), Macau ja Lõuna-Korea etapi. Võib-olla mingi etapi veel, näiteks Spa,» sõnas Marko Asmer. «Eelmisel aastal istusime tiimi bossiga maha ja arutasime asja ning ma mõtlesin, et miks mitte?»

Kuigi Toivo Asmeri sõnul on vormel-1 pääsemise mõtted juba ammu maha matetud, võiks 30. juunil alles 27-aastaseks saav Marko Asmer võidusõitjakarjääri veidi madalamates sarjades veel aastaid jätkata. Kas või Vormel Renault Eurocup 3.5 sarjas mullu edukalt kaasa teinud 29-aastase Sten Pentuse näitel. Ja kuigi gpupdate.net-i teatel Silverstone’i ringrajal peetud sessioonil ametlikult aega ei võetud, läinud testimine korda.

«Auto oli ju uus ja ammu polnud sellist masinat juhitud, kuid hästi läks.  Hea meel on, et Marko pole võidusõidust eemal oldud ajaga rooste  läinud,» sõnas Toivo Asmer.

Ka Marko Asmer jäi testimisega suures plaanis rahule. Kuna testipäeva esimesel poolel sadas vihma, sai end proovile panna nii märjal kui kuival rajal.

«Veidi on vormelid muutunud, kuid ega sõitmist nii lihtsalt ära ei unusta. Hea autoga on alati huvitav sõita,» märkis Marko Asmer.

Ka Double R Racingu meeskonna mänedžer Malcolm Swetham jäi eestlase näidatuga rahule.
«Ametlikku ajamõõtmist polnud ja teised tiimid tegid samal ajal arendustöid, kuid Marko esines hästi ja näitas konkurentsivõimelisi aegu,» kommenteeris gpupdate.com-i vahendusel Swetham, kes jättis samuti kinnitamata, nagu oleks eestlase naasmine vormelirajale sajaprotsendiliselt kindel.

«Midagi konkreetset pole, kuid sooviksime FIA F3 võistlustel osaleda, nagu Markogi. Loodame, et meie soovist saab asja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles