Abner sai krossijooksu EMil 73. koha, Šalkauskas katkestas

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Šalkauskas.
Deniss Šalkauskas. Foto: Erakogu

Mark Abner sai täna Itaalias Chias murdmaajooksu Euroopa meistrivõistlustel juunioride klassis 73. koha, Deniss Šalkauskas katkestas.

Abner läbis 6000 m distantsi täpselt 19 minutiga, kaotades võitjale 1.54. «Kui algus ei oleks nii kiire olnud, oleksin ehk 10-15 kohta parem olnud. Kiire alguse tõttu läks kõht veidi krampi,» ütles Mark Abner ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

«Abner ei põrunud päris, aga lootsin talt siiski kümmekond kohta paremat tulemust. Eks varasem haigus natuke mõjutas ja kiire algus. Siin ikka pandi hirmsa hooga stardist minema. Eestis tunduvad poisid üsna tugevad, aga Euroopa tase on midagi muud,» tõdes Eesti Kergejõustikuliiku kestvusalade rühma juht Toomas Tarm. Šalkauskasel hakkas Tarmi sõnul 4. kilomeetril pistma ja pidi seetõttu rajalt kõrvale astuma.

Juunioride Euroopa meistriks tuli norralane Jakob Ingebrigsten ajaga 17.06. Hõbemedal kuulus itaallasele Yohanes Chiappinellile 17.14-ga ja pronksmedal Suurbritannia esindajale Mahamed Mahamedile ajaga 17.16.

Kokku lõpetas tänase võistluse juunioride klassis 85 jooksjat. Lisaks Deniss Šalkauskasele jättis võistluse pooleli lätlane Jegvenis Bogdanovs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles