Novosjolovi treener: oluline on mitte rabeleda

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov (paremal).
Nikolai Novosjolov (paremal). Foto: Tairo Lutter

«Vene keeles on üks hea vanasõna, et meisterlikkust ei saa osta ega maha juua,» kirjeldab vehklemistreener Igor Tšikinjov oma hoolealuse Nikolai Novosjolovi esitust nädalavahetusel epeevehklemise Doha GP-etapil. Esimest korda pärast Rio olümpiamänge võistelnud Novosjolov oli värske ja puhanud ning sai lõpuks kolmanda koha.

Otse põhiturniirile pääsenud kahekordne maailmameister võitis järjepanu neli matši, kuid kaotas seejärel poolfinaalis 13:15 korealasele Youngjun Kweonile, kes jäigi sellel päeval alistamatuks. «Ta ei läinud vehklema otseselt tulemuse pärast, pigem tahtsime teada saada, millises seisus praegu oleme. Poolfinaal oli tegelikult võidetav, kuid seisul 10:10 hakkas Nikolai liiga kiirustama. Sellel hetkel oli näha, et ta pole viimasel ajal palju vehelnud,» räägib Tšikinjov, kes ei viibinud Kataris, vaid vaatas võistlusi arvuti vahendusel. «Otsustasime koondisega, et hoiame sel aastal raha veidi kokku, et seeläbi järgmiseks aastaks rohkem võimalusi tekitada.»

Novosjolov tegi Tšikinjovi sõnul olümpiamängude ja Doha GP vahel vaid kaks vehklemistreeningut. «Kui mees on mitukümmend aastat maailma tipus olnud, siis ei saa neid oskusi enam kuhugi kaotada. Tuleb osata neid oskusi õigesti kasutada ja seekord läks hästi,» arutleb treener. «Refleksid on tal sisse töötatud. Oluline on kasutada õiget kütust: bensiinimootorisse ei tohi diislikütust valada. Ta läks võistlema teadmisega, et mitte midagi ei ole kaotada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles