Puudu jäi õnnest, otsustavusest ning väravatest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Saksamaa.
Eesti - Saksamaa. Foto: Tairo Lutter

Eesti saalihokikoondis naasis Riiast MM-finaalturniirilt kõigest ühe võidu ja kaheksanda kohaga. See on selge altminek, arvestades turniiri eel püstitatud eesmärke. Mängudele tagasi vaadates tuleb nentida, et palju jäi puudu õnnest, ent läbikukkumise võib osalt kirjutada ka koondise nõrga vaimu arvele.

Ainus võit saadi kaheksandikfinaalis Kanada üle. See oli koondisele aga kohustuslik võidumäng, mis tähendab, et Eesti saldo jäi tegelikult ikka väga nukraks. Taseme poolest võrdsetelt või eeldatavasti natukene nõrgematelt vastastelt Saksamaalt ja Taanilt tuli vastu võtta viik ja kaks kaotust.

Enne MM-finaalturniiri rääkis koondise peatreener, et kohamängude puhul saab määravaks see, millise emotsiooniga lahkutakse eelnevatelt matšidelt. Veerandfinaalis jäädi 2:8 alla Tšehhile ja kuigi pärast kaotust oli koondis loomulikult pettunud, saadi aru, et kõige tähtsam mäng seisab ees Taaniga. Võit tähendanuks automaatselt eesmärkide täitmist ning kohta kuue parema sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles