Eesti jäähoki noortekoondis alustas kodust turniiri kaotusega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki.
Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki. Foto: Marko Saarm

Eesti U20 jäähoki noortekoondis alustas kodust MM-i II divisjoni A-grupi turniiri Tondiraba jäähallis 2:6 (1:2, 0:0, 1:4) kaotusega Jaapanile. Eesti koondise väravad viskasid Nikita Smirnov ja Dmitri Kuznetsov.

Jaapani koondises olid täpsed Yushi Nakayashiki, Masaki Tokoro, Daichi Saito (2+0), Atsuki Ikeda ja Hiroshi Matsui. Eesti koondise väravas tõrjus Bogdan Valjaikin 32 ning jaapanlaste poolel Yuuki Mizuta 16 vastaste pealeviset.

Eesti U20 noortekoondise peatreener Jussi Tupamäki ütles tänase mängu järel, et kuigi kõik koondise mängijad andsid endast parima, oli Jaapan kokkuvõttes parem meeskond ning ületas meie koondist eelkõige kiiruse poolest.

«Rahule jään sellega, et mängijad andsid endast täna parima, aga kindlasti võime paremini mängida ja turniiri jooksul oma kokkumängu arendada. See on ka minu töö ja üritame sellega päev-päevalt edasi minna,» ütles Tupamäki.

«Jaapani meeskonna mängukiirus on meist ühe sammu võrra ees. Meil olid mängu jooksul omad momendid, aga jaapanlased mängisid kõik 60 minutit sellisel tasemel, et me jäime neile täna alla,» lisas peatreener.

Esmaspäeval saabub Tallinnasse ründaja Robert Arrak, tema kaasalöömine kohtumises Leeduga pole veel selge. «Homme ta tuleb, aga pole kindel kas ta õhtul mängib. Võimalik, et ta tuleb väljakule alles kolmapäeval. Arraku liitumine annab meile palju juurde, ta on üks meeskonna parimaid mängijaid. Kõige tähtsam on siiski meeskonna ühtsus. Soomes ütleme, et üks inimene ei tee veel suve. Ta on oluline mängija, aga peamine on saada kokkumäng tema tuleku järel paremini toimima – teeme muudatusi viisikutes ja kohtadel,» arvas Tupamäki.

Esmaspäeva õhtul kell 20:00 kohtub Eesti Leeduga. «Vaatame õhtult tänase mängu videot ja arutame treeneritega mida peaksime homme tegema. Teeme otsused öö jooksul ja homme räägime mängijatega. Homme on uus päev ja uued plaanid, pea püsti!» oli peatreener optimistlik.

Turniiri peamise eesmärgina tõi Tupamäki välja koha esikolmikus. «Eelmisel aastal saime selles sarjas pronksmedali ja ka nüüd on meil võimalus medal võtta. See eeldab, et suudame igas mängus endas parema anda. Võime kõiki vastaseid võita, aga kõigile ka kõigile kaotada kui hakkame mõtlema kohustuslikust võidust – see on psühholoogilne moment. Keskendume korraga ühele kolmandikule ja vaatame turniiri lõpus milline on tulemus,» tõdes Tupamäki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles