Mercedes tahab soomlast enda ridadesse tuua, aga Williams ajab sõrad vastu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 tiimi esimene valik maailmameistrist Nico Rosbergist tühjaks jäänud kohale on Williamsiga lepingut omav soomlane Valtteri Bottas, kirjutas BBC.

Senised Mercedese pakkumised pole aga Williamsit rahuldanud. Näiteks on Mercedese meeskonna boss Toto Wolff nõus Williamsile Mercedese mootoreid müüma senisest poole odavamalt - Williamsi aastane kasu oleks pakkumise järgi umbes 10 miljonit eurot. Lisaks annaks Mercedes Williamsile vastutasuks noore ja andeka sakslase Pascal Wehrleini.

Wolff näeb Bottast eelmisel nädalal karjääri lõpetamisest teatanud Rosbergiga üsna sarnases rollis. 27-aastane soomlane on kiire ja usaldusväärne punktikoguja, kelle iseloom on võrreldes tiimi esisõitja Lewis Hamiltoniga tunduvalt rahulikum ja ettearvatavam.

Kuigi Williams on esialgu Mercedesele «ei» öelnud, peaksid läbirääkimised algaval nädalal jätkuma. Williamsil oleks stabiilset Bottast uuel hooajal hädasti tarvis, sest teise piloodina saadavad nad võistlustulle kõigest 18-aastase kanadalase Lance Strolli. Kui tema kõrvale tuleks 22-aastane Wehrlein, jääks tiimil nii rajal kui masina arendusprotsessis kõvasti kogemust vajaka.

Lisaks on Williamsi huvi saada konstruktorite arvestuses võimalikult hea koht, sest iga kaotatud positsioon võrdub miljonite eurodega. Lõppenud hooajal platseerusid nad viiendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles