Klitško ja Joshua matš võib püstitada publikurekordi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško Foto: Peter Byrne/PA Wire/PA Images

29. aprillil saab teoks maailma üks oodatumaid poksimatše, kuid Londonis asuval Wembley staadionil lähevad vastamisi kaks raskekaalu olümpiavõitjat, 27-aastane Anthony Joshua ja 41-aastane Vladimir Klitško.

Promootori Eddie Hearni sõnul võib matš püstitada Suurbritannia pealtvaatajate rekordi. Praegune tippmark pärineb 1939. aastast, kui Len Harvey ja Jock McAvoy vastasseisu vaatas White City staadionil 90 000 inimest. Wembleyl on poksimatšiks 80 000 istekohta garanteeritud, kuid Hearn lubas küsida võimalust vaatajate hulk enam kui 90 000ni viia.

Joshua asub taas kaitsma IBFi maailmameistritiitlit ning lisaks läheb jagamisele ka Tyson Furyst laokile jäänud WBA meistrivöö.  

29. aprillil möödub Vladimir Klitško viimasest poksimatšist 515 päeva. Just nii kaua aega tagasi kaotas ta kõik oma tiitlid Tyson Furyle, kes depressiooni tõttu oma vöödest loobuma pidi.

Joshua poksis viimati läinud nädalavahetusel, kui nokauteeris kolmandas raundis Eric Molina. Londoni olümpiavõitja on nokaudiga võitnud kõik senipeetud 18 profimatši.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles