Eesti poksiliit rõõmustab vanemate poolt hüljatud poissi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana
Jõuluvana Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS

Eesti Poksiliit otsustas eelseisvate jõulude ajal teha väikse kingituse ühele noorele Eesti poisile, kelle vanemad juba üheaastaselt hülgasid ning vanavanematele kasvatada jätsid.

«Meieni jõudis info ühest 10-aastasest Eesti poisist, kelle vanemad hülgasid ning vanavanematele kasvatada jätsid. Eriti kurb on see, et vanemad elavad mõlemad ilusti pere-elu, kuid oma poja tegemistest ning tublidest saavutustest spordis üldse ei huvitu,» selgitas poksiliidu peasekretär Jelena Kalbina. «Poiss on äärmiselt tubli sportlane. Seni on ta omavanuste seas häid tulemusi saavutanud jalgpallis, kuid on viimasel ajal hakanud huvituma poksist. Hiljuti andis ta vanaisale üle jõuluvanale kirjutatud kirja, kus soovib endale poksikindaid ja poksikotti.»

Sellest kuuldes otsustas poksiliit väikse heateo teha. «Kuna vanavanematel pole ressursse noormehe uut huvi toetada, otsustasime alaliiduga talle jõuludeks poksikindad ja poksikoti kinkida. Need saab ta kätte jõuluõhtul loomulikult jõuluvanalt,» on poksiliidu presidendil Kalle Klandorfil hea meel. «Kes teab, võibolla aitab selline kingitus leida Eestile uue Karlsoni, Arro või lausa kedagi enamat – uue Mike Tysoni. Poisi privaatsuse säilitamiseks jätame tema nime ja personaalsed andmed loomulikult avaldamata.»

«Loodame, et taolised teod säilitavad noortel usku jõuluvanasse ning annavad lastele võimaluse hoolimata perekonna ressurssidest harrastada soovitud spordiala. Ehk süstime noorele poisile armastust poksi vastu ja kes teab, võibolla just see väike heategu aitab poisil ennast leida,» lisas Kalbina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles