Malekonverents: Kerese pärand ja Eesti male tulevik

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kolmapäeval toimus Tallinnas Komandandi majas malekonverents «Paul Keres ja Eesti male tulevik». 

Konverentsi kava on üles ehitatud sillana minevikust tulevikku. Esimeses osas analüüsivad literaat Paavo Kivine, ajaloolane David Vseviov  ja teatraal Roman Baskin Paul Kerese pärandit, male ja poliitika seoseid ning malet kui kultuurinähtust. Spordiajakirjanik Jaan Martinson vastab kroonilistele etteheidetele, miks meedia malehuviliste soovitud mahus malet ei käsitle.

Teises osas otsitakse vastust küsimusele, millises seisus on Eesti male täna. Oma vaatenurga esitavad malekogumike «Male Eestis» autor Merike Rõtova, Eesti Maleliidu juhatuse esimees Hendrik Olde ja maleliidu tegevusse sageli kriitiliselt suhtuva Eesti Male Toetusühingu juhatuse esimees Margus Sööt.

Konverentsi lõpuosa on pühendatud koolimalele. Oma kogemusi ja mõtteid tutvustavad Paikuse põhikooli direktor Aare Külaots (Eesti esimaletaja Kaido Külaotsa isa), kogenud treener Tiina Raud ja maleliidu president Andrei Korobeinik.

Postimees.ee teeb konverentsist otseülekande. Ülekanne algab kolmapäeval kell 15.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles