Perez: uued vormel-1 autod mõjuvad sõitjatele hävitavalt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Perez.
Sergio Perez. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Force India vormel-1 võistkonna sõitja Sergio Perez avaldas arvamust, et tänu märkimisväärsetele muudatustele on uue hooaja autodega toimetulek muutunud sarja sõitjatele palju raskemaks.

2017. aastal vormel-1 autodel on senisest laiem kere ja laiemad rehvid, mis suurendab kurvides aerodünaamilist survejõudu. See omakorda avaldab senisest veel rohkem mõju sõitja kaelalihastele, kirjutab väljaanne Autosport. Hooaja esimeste testipäevadega tehakse Barcelona ringrajal algust 27. veebruaril ning kokku on neid kaheksa. Kui autol ei teki tehnilisi probleeme, läbib sõitja tavaliselt testi käigus päevaga sadakond ringi ehk rohkem kui ühe etapi käigus.

Seda arvestades on mitu sõitjat juba rääkinud, et on olnud sunnitud talvist ettevalmistuskava muutma. Senisest rohkem aega kulub kaelalihaste treenimisele, mis peavad ülekoormuse tõttu vormel-1 sõitjatel niigi tugevad olema.

«Olen kindel, et kui testid algavad, mõjub see kõigile hävitavalt. Kui oled paar kuud autost eemal olnud, on väga raske samasuguseid jõude simulaatoril või kus tahes mujal imiteerida,» rääkis Perez Autospordile. «Autosse ronimine mõjub kaelale niigi karmilt, nii et nüüd, kui autod on kiiremad, kurdab ilmselt veebruaris igaüks kaelavalu üle. Aga hooaja esimeseks etapiks Melbourne’is peaks kõik korda saama,» avaldas Perez arvamust.

Samas ei ole Perez enda sõnutsi kindel, kas muudatused ikka aitavad autode käitumist soovitud suunas muuta. «Auto näeb üsna äge välja, kuid muretsen pisut vaatemängu pärast. Ei usu, et sõidud palju keerulisemaks läheksid. Rooli keeramine nõuab füüsiliselt rohkem, aga sellega suudavad kõik harjuda. Eks me näe,» sõnas Perez.

Vaata allolevast videost Autospordi eksperdi Giorgio Piola kirjeldust selle kohta, millised uue hooaja autod välja hakkavad nägema!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles