Ametlik esitlus: Toyotaga sõidavad ralli MM-sarjas ainult soomlased

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja tema kaardilugeja Miikka Anttila Toyota rallimeeskonna ametlikul esitlusel.
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja tema kaardilugeja Miikka Anttila Toyota rallimeeskonna ametlikul esitlusel. Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Toyota autorallivõistkond esitles ametlikult tulevase hooaja autot ja esitles sõitjaid. Nagu arvata oli, kihutavad uuel hooajal MM-sarja naasvas Toyota tiimis kolm soomlast ehk Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi.

Soomes asuv Toyota võistkond esitles uut võistlusautot täna pärastlõunal Soomes Finlandia-Talos. Et tiimi juhib neljakordne maailmameister Tommi Mäkinen ning spordidirektorina tegutseb tema pikaajaline kaardilugeja Jarmo Lehtinen, võib Toyotat nimetada läbi ja lõhki Soome võistkonnaks.

Latvalale loeb uuel hooajal kaarti Miikka Anttila ja Hänninenile Kaj Lindström. Lappi ja tema kaardilugeja Janne Ferm, kes tulid tänavu WRC2-sarja võistjaks, ei tee kaasa täishooaega, kuid saavad kaasa lüüa osadel etappidel - tõenäoliselt neil, mis toimuvad Euroopas. «Tunne on selline, nagu oleks koju jõudnud. Alustasin ju rallisõiduga Corolla roolis,» sõnas Latvala Iltalehti vahendusel.

Pärast M-spordi eilset uudist, et nende kahe auto rooli keeravad uuel hooajal neljakordne maailmameister Sebastien Ogier ja eestlane Ott Tänak, on MM-sarjas vabad sõitjakohad tipptiimides lõpuks ametlikult täidetud. Vabad on veel ainult kaks kohta DMACKi võistkonnas, kus tänavu sõitis ainult Tänak, ning õhus on ka võimalus, et mõni suure rahakotiga isik nagu näiteks aastaid rallikarussellis tiirelnud Nasser Al-Attiyah loob eratiimi, mis rendib Volkswagenilt tänavuseks hooajaks valmis ehitatud autosid ja saab Saksa tootjalt ühtlasi tehasepoolset tuge.

2017. aasta MM-sarja võistkonnad ja sõitjad

  • M-Sport WRT (Ford Fiesta RS WRC): Sebastien Ogier, Ott Tänak
  • Citroën WRT (Citroën C3 WRC): Kris Meeke, Stephane Lefebvre, Craig Breen, Khalid Al-Qassimi
  • Hyundai WRT (Hyundai i20 Coupe WRC): Thierry Neuville, Hayden Paddon, Dani Sordo
  • Toyota Gazoo Racing (Toyota Yaris WRC): Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen, Esapekka Lappi
  • DMACK WRT (Ford Fiesta RS WRC): ?, ?
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles