UEFA kiitis Eesti pealtvaatajaid ja andis Eesti Jalgpalli Liidule 50 000 eurot

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA Euroopa liiga teise ringi kohtumises kohtusid omavahel Nõmme Kalju ja Haifa Maccabi. Nõmme Kalju fännid tänavad pallureid.
UEFA Euroopa liiga teise ringi kohtumises kohtusid omavahel Nõmme Kalju ja Haifa Maccabi. Nõmme Kalju fännid tänavad pallureid. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Euroopa jalgpalliliit UEFA tunnustas hooaja 2015/2016 ausa mängu auhinnaga Eesti Jalgpalli Liitu.

Alates 1995. aastast on UEFA pidanud ausa mängu edetabelit, mille alusel teenisid alaliidud lisakohti eurosarjadesse. Taolise süsteemi alusel pääses ühe korra UEFA karikasarja ka Eesti klubi, 1999. aastal õnnestus see Viljandi Tulevikul.

2015. aastaga lõppes lisakohtade jagamine eurosarjadesse ning loodi uus ausa mängu tunnustamise süsteem, millega antakse välja kolm auhinda: ausa mängu üldvõitja, pealtvaatajate auhind ning suurima arengu teinud alaliit.

Ausa mängu võistlusel läksid arvesse 1. maist 2015 kuni 30. juunini 2016 peetud UEFA sarjade kohtumised, kus delegaadid hindasid erinevaid asjaolusid, näiteks positiivne mäng, vastase ja kohtunike austamine, pealtvaatajate kaasaelamine, ametnike käitumine ja muu taoline.

Eesti teenis tunnustuse pealtvaatajate positiivse kaasaelamise eest. Auhinnaraha 50 000 eurot suunatakse ausa mängu ja solidaarsusega seotud projektidele.

Ausa mängu üldvõitjaks tunnistati Norra, suurima arengu eest sai auhinna Valgevene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles