Vitsale järgnes präänik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI : 10OCT16
MM valikmäng. Eesti vs Kreeka, seisuga 0:2. Pildil Eesti fännid
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
TALLINN, EESTI : 10OCT16 MM valikmäng. Eesti vs Kreeka, seisuga 0:2. Pildil Eesti fännid tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

 Lühikese aja jooksul on Eesti Jalgpalliliit läkitanud kaks vastuolulist pressiteadet. Kõigepealt määras Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) novembri alguses Eesti Jalgpalliliidule 18 540 euro suuruse rahatrahvi, kuna koondise fännid väljendasid Eesti-Kreeka MM-valikmängul kohtunike suhtes rahulolematust, karjudes otsatribüünilt: «Fuck you, referee!» Eile aga teatas Eesti alaliit, et teenis Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) 50 000-eurose ausa mängu preemia. Seda suuresti tänu pealtvaatajate positiivsele kaasaelamisele.

UEFA on juba 1995. aastast ausa mängu edetabelit pidanud. Kuni möödunud aastani jagati edetabeli põhjal kohalikele alaliitudele lisakohti eurosarjadesse. Uue süsteemi järgi jagatakse aga kolmele alaliidule rahalisi preemiad, mis tuleb suunata ausa mängu ja solidaarsusega seotud projektidesse.

Eurosarjades osalenud klubide ning Eesti erinevate rahvuskoondiste toetajad paistsid silma eeskujuliku käitumisega alates 1. maist 2015 kuni 30. juunini 2016. Just seda perioodi loeb UEFA jalgpallihooajaks, mis tähendab, et oktoobrikuine MM-valikmäng Kreekaga poleks auhinna saamist mõjutanud. Samuti peeti mäng Kreekaga FIFA egiidi, mitte UEFA oma all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles