Käsipalli meistriliigas peetakse aasta viimane voor

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste käsipalli meistrivõistlustel lõpeb kolmapäeval teine ring. Ühtlasi minnakse kolmapäevase mängupäeva järel talvepausile.

14.12 kell 19:00. Põlva Serviti - HC Tallas (Mesikäpa Hall)

1. ringi tulemus: 40:20

Meistriliiga liidri, detsembri alguses Eesti karika võitnud Põlva Serviti mängumees Kristjan Muuga sõnas, et talvepuhkus kulub marjaks ära. «Eks me ootame juba pausi, aga Tallase vastu ei tohi kindlasti lõdvalt võtta. Karikavõistluste poolfinaalis sain nende mängu vaadata ja nad mängisid Kehraga päris hästi.»

Muuga ennustas, et kui Tallas sõidab Põlvasse tugevaima koosseisuga, siis vähemalt ühe poolaja jagu on tiitlikaitsjatel madistamist küllaga. «Elu on näidanud, et Eesti meistriliigas ei saa enam eriti kellegi vastu lõdva jalaga minna.»

Tallas suure tõenäosusega parimas koosseisus siiski mängida ei saa, sest meeskonda kimbutavad haigused ning peatreeneri Jüri Lepa sõnul keskenduvad mõned mängijad nädalavahetusel toimuvateks A-klassi Eesti meistrivõistlusteks.

Meistriliiga debütant on kahe ringiga teeninud kaks võitu. «Siiamaani oleme teises ringis suutnud kõigiga vähemalt mingi perioodigi võrdselt mängida. Eks punktid jäävad meid veel ootama, sest selles ringis on järele jäänud kõige keerulisem mäng.»

14.12 kell 19:00. Viljandi HC - SK Tapa (Viljandi Spordihoone)

1. ringi tulemus: 36:21

Kevadine finalist Viljandi leiab end kahe ringi järel igal juhul neljandalt kohalt. Klubi väravavaht Rasmus Ots sõnas, et tegelikult on just talvepuhkuse eel meeskonna mängupilt paranenud.

«Klapp on võistkonna sees paremaks läinud. Näiteks karikavõistluste nädalavahetusel ei saanud me end kuidagi käima,» rääkis Ots. «Ei teagi, kas jäi vormi ajastamine hilja peale või põlesime olulistes mängudes lihtsalt läbi. Tapa vastu üritame end kiiresti maksma panna. Kui me ise ei koperda, siis peaksime neist paremad olema.»

Tapa loots Elmu Koppelmann tegi aasta viimase vooru eel esimesi kokkuvõtteid ning sõnas, et kahes ringis teenitud kolm võitu tähendab tema hoolealuste jaoks seatud eesmärkide täitmist. «Kui rääkida konkreetselt Viljandi mängust, siis on meil koosseisuga paraku probleeme. Vigastatute rivi on eelmise nädalaga võrreldes veelgi pikenenud.»

14.12 kell 19:00. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper - Aruküla (Kehra Spordihoone)

1. ringi tulemus: 42:24

Kehra mängija Antti Rogenbaum sõnas, et Kehra vorm on jõulude eel planeeritult ülesmäge läinud ning tuska teeb vaid see, et karikavõistlustel ei õnnestunud vormi karikakaitsmisega realiseerida.

Meistriliiga punase laterna vastu ei julge kogenud mängumees väga üleolevalt sammuda. «Eks neid vormistamise mänge on ennegi nähtud. Niisama ei tule midagi. Tuleb kohe alguses neid murda ja tempo kõrgeks ajada.»

Teises ringis võiduarve avanud Aruküla peatreener Toivo Järv avaldas lootust, et tema noored hoolealused jätkavad arengut. «Õpime iga mänguga!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles