Pidurdamatu Zirk koputab jõudsalt täiskasvanute klassi uksele

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti rekordimasin Kregor Zirk jätkab võimsa hooga treenimist Inglismaa mainekas Plymouthi kolledžis, viimast aastat juunioride klassis osalev Eesti ujumise staar paistab olevat väga heas hoos.

Kui eelmisel nädalal peeti Kanadas lühiraja maailmameistrivõistlusi, kus Eestit esindas neli sportlast, siis kõige säravamad tulemused tulid hoopis Põhjamaade meistrivõistlustelt, kus 17-aastane Zirk purustas kolme päevaga koguni viis täiskasvanute Eesti rekordit. Sealjuures 200 meetri vabaujumises püstitatud uus tippmark 1.44,05 oleks samal ajal toimunud Kanada MMil andnud koha finaalis, kuid noor talent ei mõtle enda sõnul sellele võimalusele tagantjärele liialt palju. «Ma ei kahetse, et ei läinud,» sõnas Zirk, kellel oli tiitlivõistluste jaoks täidetud B-norm. «Muidugi oleks olnud huvitav näha, mis tulemuse ja koha oleksin seal saanud, sest Põhjamaade meistrivõistlused ei ole päris MM, aga samas saan MMile uuesti minna ja see kripeldama küll ei jää.»

Põhjamaade meistrivõistluste suurepäraste aegade kohta tunnistas tagasihoidliku moega Tartu poiss, et alles tagantjärele hakkab ta nende tähendust taipama. «Eks hakkab alles nüüd vaikselt kohale jõudma, kui kõvad ajad need on. Ma ise ei oodanud nii häid tulemusi, ei osanud mõeldagi sellistest numbritest ega teagi, kust need tulid,» tunnistas Zirk naerusuiselt. Samas lisas ta, et vormi sai nende võistluste jaoks just ajastatud. «Kuna lühiraja hooaeg lõppeb talvega ära, oli see minu peamine lühirajavõistlus sel hooajal. Sai selleks tõesti ette valmistatud ja tundub, et vormi ajastamine läks täppi. Samas midagi ma enda arust sel hooajal teisiti pole teinud. Lihtsalt olen senist tööd edasi teinud, võib-olla loomulik areng on ka selle kõrval lihtsalt edasi läinud,» selgitas loo kangelane, mille arvelt võimas aasta lõpp tulla võis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles