Lehtla sai EMil jälitussõidus 12. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Lehtla
Kadri Lehtla Foto: Nordic Focus

Laskesuusataja Kadri Lehtla sai Itaalias Ridnaunis peetud kuni 26-aastaste lahtistel Euroopa meistrivõistlustel naiste 10 km jälitussõidus 12. koha.

Vastavalt eilsele sprindile kuuendalt kohalt startinud Lehtla tõusis esimese tiiru järel neljandaks, ent eksis nii teises kui kolmandas lasketiirus kahel lasul ja langes 13. kohale. Kokku viis möödalasku teinud Lehtla sai lõpuks 12. koha, kaotades võitjale 2.42,6.

Tänavuse EMi kolmanda järjestikuse kuldmedali võitis sakslanna Juliane Döll, kes käis täna kahel trahviringil ja võitis ajaga 34.54,1. Teise koha sai lasketiirudes eksimatult tegutsenud prantslanna Marine Bolliet’, kes kaotas võitjale 40,8 sekundit. Kolmas oli ühe möödalasu teinud sakslanna Nadine Horchler, kaotades oma kaasmaalannale 1.13,3.

Kokku lõpetas sõidu 37 naist, kaheksa naist kaotas liidrile ringiga ja pidid rajale lahkuma, seitse naist otsustasid starti mitte tulla.

Naisjuunioride 10 km jälitussõidus sai 12. kohalt alustanud Kristel Viigipuu 13. koha. Viigipuu tegi nelja tiiru peale neli möödalasku ja kaotas võitjale 3.04,8.

Esikoha sai itaallanna Dorothea Wierer, kes eksis kokku kolmel lasul ja võitis ajaga 35.24,5. Teine oli venelanne Olga Galitš (2 trahvi, +48,4) ning kolmas samuti venelanna Svetlana Perminova (3 trahvi, +1.14,3).

Meeste 12,5 km jälitussõidus sai 21. kohalt startinud Daniil Steptšenko 22. koha, tehes viis möödalasku ja kaotades võitjale 3.27,6.

Euroopa meistriks tuli kahel trahviringil käinud venelane Aleksei Volkov, võites ajaga 39.35,7. Teise koha sai ühel lasul eksinud bulgaarlane Krasimir Anev, kaotades võitjale 18,1 sekundit ning kolmas oli prantslane Jean Guillaume Beatrix, kes tegi kolm möödalasku ja kaotas võitjale 34,2 sekundit.

Meesjuunioride 12,5 km jälitussõidus sai 22. kohalt alustanud Peeter Kirss 29. koha. Kirss tegi nelja tiiru peale seitse möödalasku ja kaotas võitjale 5.20,0. Heigo Lepik starti ei läinud.

Euroopa meistriks tuli neli trahvi lasknud venelane Vjatšeslav Akimov, võites ajaga 38.53,7. Teine oli sakslane Benedikt Doll (6 trahvi, +36,3) ning kolmas tšehh Michal Krcmar (4 trahvi, +51,5).

Homme sõidavad Lehtla ja Steptšenko Venemaale Hantõ-Mansiiskisse, kus neljapäeval algavad maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles