WC-paberit ostma läinud hokimängija naasis poest miljoniga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Espeland (vasakul)
Stefan Espeland (vasakul) Foto: Korotayev Artyom/ITAR-TASS

27-aastane Norra hokimängija Stefan Espeland võitis Norras pandiloteriiga miljon Norra krooni.

Kahel korral Norra eest jäähoki MMil mänginud Espeland läks poodi, et osta WC-paberit. Kuna tal olid autos ka tühjad pudelid, otsustas ta need pandiautomaati viia. Juhuse tahtel võitis ta aga pandiloteriiga miljon Norra krooni ehk 118 000 eurot.

«Nägin, et mul vedelevad autos tühjad pudelid. Viisin need taaraautomaati ning ühtäkki kuulsin mingisugust häält,» sõnas Norra koondise eest kokku 49 mängus osalenud hokimees. «See on hea raha vaese hokimängija jaoks,» naljatas ta.

Pandilotoga on Norras motiveeritud inimesi taarat tagastama alates 2008. aastast. Nagu Eestiski, on üks võimalus taarat tagastades raha saamise asemel teha annetus. Sellisel juhul osaletakse ka pandilotos. Espelandist sai järjekorras 41. pandiloto miljonär. Punane Rist on aga tänu annetustele kogunud aastatega 155 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles