Kas kohtunik Kassai tegi ajaloolise otsuse juures ränga eksimuse?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kassai
Viktor Kassai Foto: Mike Egerton/EMPICS Sport

Klubijalgpalli maailmameistrivõistlustel, kus kasutatakse ka videokohtunikke, määras peakohtunik Viktor Kassai tänu videokordusele penalti. Hispaania spordileht Marca väidab, et vaatamata videokorduse vaatamisele tegi Kassai vale otsuse.

Osakas toimuval klubide MMil mängisid poolfinaalis Kolumbia klubi Atletico Nacional ja Jaapani meeskond Kashima Antlers. Kassai määras kohtumise avapoolajal penalti Jaapani klubi kasuks. Pärast intsidenti läks mäng edasi, kuid paar minutit hiljem peatas Kassai mängu ja läks väljaku äärde videokordust vaatama. Ungarlane otsustas, et tegemist oli penalti väärilise veaga.

Ajaleht Marca esiuudise pealkiri ütleb, et ajaloo esimene videokorduse põhjal määratud penalti oli vale otsus. Nimelt väidetakse, et tegelikult oleks kohtunik pidanud vilistama suluseisu. Vaata kordust ja otsusta, kas õigus on Kassail või Marcal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles