Tänaku uus paarimees: eesmärk on tulla maailmameistriks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja
Martin Järveoja Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui järjekindlalt rallimaailma tippu rühkiv Ott Tänak tegi Martin Järveojale ettepaneku hakata uuel hooajal tema kaardilugejaks, ei mõtelnud 29-aastane mees kaua. «Ütlesin kohe jah! See on üks minu suuremaid unistusi alates selles, kui hakkasin ralliga tegelema. Eesmärk on alati olnud üks – jõuda tippu ja tulla maailmameistriks,» rääkis Järveoja. 

Lõppenud hooajal Sander Pärna ja Karl Kruuda kaardilugejana WRC 2 arvestuses vaid mõnel üksikul MM-rallil osalenud mees astus selle otsusega pika sammu oma eesmärgi täitumise poole. Koos Tänakuga kihutatakse uuel rallihooajal WRC-sarja absoluutses tipus M-Spordi meeskonna tuliuue Ford Fiesta WRC-autoga ning kõige eelduste kohaselt hakatakse võitlema MM-sarja kõige kõrgemate kohtade eest.

Viimased kolm hooaega on Tänak jaganud autot Raigo Mõlderiga. Tänavuse hooaja lõppedes otsustas aga kaardilugeja kõrvale astuda. «Otsuse langetasime koos ning lahku läksime väga rahumeelselt ja ilma igasuguste probleemideta. Raigo taandumise põhjused on isiklikumad ning see ei mõjuta meie igapäevast elu. Kindlasti jätkame mingil tasemel koostööd ning ta ei lahku veel autospordist kui sellisest,» selgitas Tänak paarimehe vahetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles