Liverpool Echo: Klavani palliga mäng väärib palju suuremat tunnustust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (paremal) koos kaaslastega värava üle rõõmustamas.
Ragnar Klavan (paremal) koos kaaslastega värava üle rõõmustamas. Foto: LINDSEY PARNABY/AFP/Scanpix

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani jaoks oli eilne kohtumine kuues kord pääseda Premier League’is väljakule. Mäng Middlesbrough’ga oli eestlase jaoks esimene kord pääseda Inglismaa kõrgliigas algkoosseisus väljakule pärast 24. septembrit. Kohtumise järel teenis eestlase esitus ohtralt kiidusõnu.

«Klavani palliga mäng väärib palju suuremat tunnustust,» kirjutas kohtumise järel Liverpool Echo. «Ta oli kahest keskkaitsjast rahulikum. Teisel poolajal ei pandud teda kordagi raskesse olukorda. Joel Matipi puudumine ei andnudki nii palju tunda kui oleks võinud.»

Klavani keskkaitsepartneriks oli eile horvaat Dejan Lovren. Enamasti keskkaitses tegutsev Joel Matip jäi kohtumisest vigastuse tõttu kõrvale.

Liverpool Echo hinnangute kohaselt oli Klavan Liverpooli üks parematest mängijatest. Eestlasele anti mängu eest hindeks 7. Lovren teenis samal ajal 6.

Eestlasest parema hinde teenisid ainult kaks väravat löönud Adam Lallana (9) ning väravavaht Simon Mignolet (8). Sarnaselt Klavanile said hindeks 7 veel äärekaitsja Nathaniel Clyne, kapten Jordan Henderson ja ühe värava löönud Divock Origi. Lisaks Lovrenile said kirja 6 veel Sadio Mane, Roberto Firmino, James Milner ja Gini Wijnaldum.

Ka This is Anfield kiidab

This is Anfield andis Klavanile hindeks aga 8. Portaal meenutaski, et Klavan teenis viimati Premier League’is algkoosseisu koha välja 24. septembril ning lisas, et just eestlane tõi kaitsenelikusse juurde rahu ja tegi igati korraliku etteaste.

«Eesti tänavuse aasta parim jalgpallur on pärast Augsburgist saabumist eksinud väga harva ning tema kogemused on kaitseliini jaoks väärtuslikud,» lisati veel.

This is Anfieldi poolt teenis Klavanist kõrgema hinde ainult kaks väravat löönud Lallana (9). Sarnaselt Klavanile teenisid 8 ka ühe värava löönud Origi ja väravavaht Mignolet.

7,5 said kirja Clyne, Milner, Wijnaldum ja Mane. 7 teenisid Firmino, Henderson ja Lovren. Keskkaitsja Lovreni juures märgiti, et kahe keskkaitsja võrdluses tegi kindlama etteaste just eestlane. 

3:0 Middlesbrough’ alistanud Liverpool tõusis eilse järel 34 punktiga turniiritabelis 2. kohale. Liider on Londoni Chelsea 40 silmaga. Kolmas on Londoni Arsenal 34ga, neljas Manchester City 33ga, viies Tottenham 30ga ja kuues Manchester United 27ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles