EOK jätab spordimeisterlikkuse gruppide treenerid toetuseta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Treiman
Väino Treiman Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kuus aastat tagasi algatas Eesti Olümpiakomitee toonane president Mart Siimann maakondlike spordikeskuste projekti. Maakondadesse loodi spordimeisterlikkuse grupid, mis koondasid väljavalitud spordiala piirkonna perspektiivikamad noored, ning neid pidi juhendama nii-öelda eliittreener, kellele olümpiakomitee maksis palgatoetust. Uuel aastal lõpetab EOK sellisel kujul treeneritele töötasu maksmise ning hoiab sellega aastas kokku pisut alla 67 000 euro. 

2010. aastal kolmes maakonnas alustanud süsteem jõudis laieneda kaheksasse maakonda ning tänavu puudutas see 40 treenerit. Kuigi EOK peasekretäri Siim Suklese sõnul olid lepingud sõlmitud 2016. aasta lõpuni ning nende pikendamisest loobumisest oli varem juttu, mõjub asjade selline käik maakondades tegutsevatele treeneritele jalgade alt ära löömisena.  

Adaveres Eesti kiiruisutamist elus hoidva Väino Treimani sõnul kaotab ta olümpiakomitee otsuse tõttu uuel aastal töötasust 202 eurot. Treeneri üldist palgataset arvestades on see väga valus hoop.

«Praegu ei teagi, millega tekkivat auku katta. Mulle öeldi, et esitaksin vallavalitsusele toetuse saamiseks taotluse, kuid esialgu pole teada, kas sealt midagi saab. See on valla otsus,» nentis Treiman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles