Eesti U18 koondis avas koduse EEVZA turniiri kindla võiduga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U18 koondis.
Eesti U18 koondis. Foto: www.volley.ee

Jüris startinud noormeeste U18 võrkpalli vanuseklassi (sündinud 1999 ja hiljem) Ida-Euroopa Võrkpalliassotsiatsiooni (EEVZA) meistrivõistlustel alistas meie järelkasv avamängus kindlalt 3:0 (25:14, 25:11, 25:14) Aserbaidžaani eakaaslased.

Kohtumine vältas vaid 56 minutit ja jõudude vahekorra parimaks ilmestamiseks sobib ehk külaliste rünnakuprotsent, mis oli vaid 14. Eestlaste sama näitaja oli 55, vahendas volley.ee.

«Meie mäng oli natukene rabe, aga sellise vastase vastu on raske ka mängu hästi käima saada. Kaitses ja blokis see meil ei õnnestunudki, kuna vastased eksisid ise,» sõnas koondise kapten Albert Hurt. «Väga hästi toimis meie planeeriv serv, kust saime teha ilusad spurdid,» lisas ta. Püstihädas olid aserid Silver Maariga, kes lõi viis ässa ja käis pallimas koguni 31 korda ning ei eksinud neist ühelgi.

Tänast jõudude vahekorda ilmestab hästi seegi, et kui meie mängijate sünniaasta oli kõigil 1999, siis 75 protsenti Aserbaidžaani palluritest on sündinud kas 2000 või hiljem. Nende pikim pallur oli 193 cm, meil küündivad selle numbrini seitse mängijat.

Eesti poolel said mänguaega tosin noortekoondislast, kellest enim punkte (11) tõi Siim Melles. Rünnakul lõi Selver Tallinna kasvandik punktiks kuraditosinast tõstest kümme. Kaheksa punkti lisasid nii Albert Hurt kui Mihkel Varblane. Aserbaidžaani mängijad teenisid ise vaid tosin punkti.

«Oleksin tahtnud, et mängijatel oleks olnud rohkem pingelisi olukordi, ent samas on neil all nii pikk treeningnädal kui ka eelmise nädalavahetuse esiliiga kohtumised,» lausus peatreener Urmas Tali.

Järgmistel päevadel ootavad meie 1999. aastal sündinud koondist hoopis teisest puust vastased. Homme kell 16:00 mängime Ukrainaga ja laupäeval kell 18:30 Poolaga. Tänases omavahelises kohtumises olid poolakad paremad 3:1.

Noormeeste U18 koondise kõrval mängivad EEVZA meistrivõistlustel ka meie U17 vanuseklassi (sündinud 2000 ja hiljem) neiud. Poolas Oleckos toimuval turniiril oli avakohtumises nende vastaseks Valgevene. Kahjuks tugevat vastupanu meie koondis vastastele pakkuda ei suutnud, jäädes alla 14:25, 17:25, 8:25. Reedel lähevad neiud esmalt vastamisi Lätiga ja õhtul Venemaaga. Omavahelises duellis jäid venelannad peale 3:0 (25:12, 25:14, 25:13). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles