Dopingut kasutanud Brock Lesnar võib suvel taas areenile naasta

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brock Lesnar
Brock Lesnar Foto: L.E. Baskow/AP

Sportliku vabavõitluse liiga UFC määras dopingut pruukinud Brock Lesnarile aastase võistluskeelu ja 250 000 dollari suuruse rahatrahvi.

Lesnar naasis viie-aastase pausi järel taas UFCsse ning kohtus 9. juulil Mark Huntiga. Kohtunike otsusega kuulutati võitjaks Lesnar. Hiljem matši tulemus tühistati, kuna Lesnari 28. juunil antud dopinguproovist leiti keelatud ainete kasutamise jälgi. Positiivse proovi andis ta ka pärast Huntiga kohtumist.

Lesnar teenis juulikuise matši eest 2,5 miljonit dollarit ning peab sellest UFCle tagasi maksma kümme protsenti. Talle määratud võistluskeeld kehtib järgmise aasta 9. juulini, pärast seda võib mees taas UFC võistlustel osaleda.

Värvika ajalooga Lesnar võitles UFCs ka aastatel 2008-2011 ning kõige populaarsemaks tõusis enam kui poolteist miljonit tasulise telepileti ostnud vaatajat kogunud matš Frank Miri vastu. Selle müügirekordi ületas alles sellel aastal toimunud Conor McGregori ja Nate Diaz mõõduvõtt, kuhu müüdi 1,65 miljonit telepiletit.

Enne vabavõitlusega alustamist tegeles Lesnar edukalt meelelahutusliku profimaadluse ja ameerika jalgpalliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles