Modric videokordustest: see ei ole jalgpall

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokordused jalgpalliklubide MMil
Videokordused jalgpalliklubide MMil Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS

Jaapanis toimuvatel jalgpalliklubide maailmameistrivõistlustel kasutatakse videokorduste süsteemi. Sisuliselt tähendab see seda, et kohtunikud võivad olukordi kordustest üle vaadata ja seejärel otsuse langetada. Turniiril osalevad Madridi Reali mängijad on süsteemi teravalt kritiseerinud.

Kõige enam kõlapinda sai uuendus poolfinaalis Kashima Antlersi ja Atletico Nacionali vahel, kui kohtunik Viktor Kassai videokorduse põhjal penalti andis. Tõsi, vea määras Kassai lõpuks ilmselt õigesti, kuid reeglite rikkumise ja karistuslöögi vahele jäi enam kui neli minutit. Mängijad lihtsalt seisid ja ootasid, paljud ei saanudki aru, millega Kassai tegeleb.

Ka Real sai tunda videokorduse tekitatud segadust. Poolfinaalis Club America vastu lõi Ronaldo lõpu eel seisuks 2:0. Samal ajal, kui Portugali superstaar oma 500. klubijalgpallis löödud väravat tähistas, tormas kohtunik aga videokordust vaatama. Lõpuks jõuti järeldusele, et suluseisu pole ja värav loeb.

«Videokordus on innovatsioon, mis mulle ei meeldi,» ütles Reali poolkaitsja Luka Modric Marca vahendusel. «See tekitab palju segadust ja pole minu jaoks jalgpall. Ühel päeval saime kohtunikega kokku ja arutasime selle üle, kuid ma ei kuulanud liiga hoolikalt, kuna ma tõesti ei usu, et seda edaspidi kasutama hakatakse.»

Ka Lucas Vazques oli nördinud: «Mulle ei meeldinud, et me lihtsalt seisime keset platsi kaks minutit.» Peatreener Zinedine Zidane jäi diplomaatiliseks: «Kui FIFA seda nõuab, siis peame seda aktsepteerima.»

Videokordused jalgpalliklubide MMil
Videokordused jalgpalliklubide MMil Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles