Hokinoorte peatreener: võitleme pronksmedali nimel

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jussi Tupamäki.
Jussi Tupamäki. Foto: Marko Saarm

Eesti U20-vanuseklassi jäähoki noortekoondise peatreener Jussi Tupamäki ütles pärast kolmapäevast võidumängu Horvaatiaga, et meeskond läheb turniiri jooksul järk-järgult paremaks ning võitleb pronksmedali nimel.

«Kui läksime Horvaatia vastu juhtima, siis mängupilt muutus – hakkasime mõtlema, et mäng on tehtud ja lasime vastasel viigistada. Mängu jooksul saime meeskonnana suureks, kasvasime kokku üheks löögirusikaks. 3:3 viigiseisul tõusid poisid uuele tasemele ja saavutasime võidu. Olen selle üle väga rõõmus. Nüüd on meie eesmärgiks kolmas koht ja pronksmedal,» ütles Tupamäki.

Teisipäeval meeskonnaga liitunud ning Horvaatia vastu ühe värava visanud ja ühe resultatiivse söödu andnud ründaja Robert Arraku iseloomustamiseks piisas peatreenerile vaid ühest sõnast. «Liider!» tunnistas ta.

Vaatamata eksimustele tagaliinis julgustas Tupamäki kaitsemängijad ka edaspidi litrit hoidma. «Kaitsjad peavad julgema litriga mängida. See on hädavajalik kui tahame, et Eesti kaitsjad areneksid ja saaksid paremaks. Muidugi esineb vigu ja need karistatakse vahel valusalt ära, aga küsimus on selles, mida teed pärast seda – kas säilitad enesekindluse ja julged samamoodi edasi mängida või mitte,» leidis peatreener.

Eesti kohtub reedel kell 20 Tondiraba jäähallis Hollandiga ja laupäeval samal ajal turniiri viimases mängus Rumeeniaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles