Bjørndalen: kõik starti pääsevad sportlased on puhtad (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Björndalen.
Ole Einar Björndalen. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise superstaar Martin Fourcade reageeris Venemaa värskeimale dopingu-uudisele ähvardusega, et on valmis MK-sarja boikoteerima. Tema konkurent ning laskesuusatamise vanameister Ole Einar Bjørndalen on prantslasega võrreldes sootuks leebem.

Rahvusvaheline laskesuusaliit teatas eile, et sai rahvusvaheliselt antidopingu agentuurilt nimekirja 31 Venemaa laskesuusatajaga, keda kahtlustatakse dopingutarvitamises. «Kui alaliidul pole piisavalt suuri mune, et probleemiga tegelda, siis peavad seda tegema sportlased. Kui jaanuariks midagi ei muutu, siis kutsun oma kolleege üles mitte võistlema,» reageeris Fourcade uudisele.

Bjørndaleni sõnul on aga vara kedagi hukka mõista. «Mina olen veendunud, et kõik võistlejad on dopingust puhtad täpselt nii kaua, kuniks neid pole vahele võetud. Kõik starti pääsevad sportlased on puhtad. Ma vähemalt loodan, et on. Samas, kui vähemat 10 protsenti Richard McLareni dopingurapordis esitatust on tõene, siis on tegemist katastroofiga. Aga seda on vaja enne tõestada,» rääkis Bjørndalen.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles