Venelased kardavad tähtsatest võistlustest ilma jääda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tjumeni suusarada.
Tjumeni suusarada. Foto: Donat Sorokin/Donat Sorokin/TASS

DOPING. Sel nädalal Venemaad tabanud pommuudis kahe kuu pärast toimuma pidanud bobisõidu ja skeletoni maailmameistrivõistlustest ilmajäämisest on veerema lükanud lumepalli, mis võib jätta venelased veel mitmete tähtsate võistlusteta.

Kõige teravamalt arutati Venemaa meedias võimalust, et neilt võetakse ära märtsis Tjumenis toimuv laskesuusatamise MK-etapp. Nimelt edastas Rahvusvaheline Antidopinguagentuur (WADA) rahvusvahelisele laskesuusaliidule (IBU) nimekirja 31st Venemaa laskesuusatajast, keda Richard McLareni viimase dopinguraporti järgi kahtlustatakse keelatud ainete tarvitamises.

«Mõned neist on võistluskeelu juba saanud, mõned on karjääri lõpetanud, kuid on ka neid, kes on tegevsportlased. Peame nädala jooksul piisavalt tõendeid koguma ning siis vastavalt tegutsema,» sõnas IBU president Anders Besseberg Norra väljaandele VG. Tõendeid peaks IBU-l aga jätkuma, sest WADA edastas neile 300 lehekülje jagu täiendavat informatsiooni, mida rahvusvaheline laskesuusaliit hakkab nüüd läbi töötama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles