Basso: imetlen Contadori väga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Basso.
Ivan Basso. Foto: SCANPIX

Valitsev Itaalia velotuuri võitja, eile Šveitsi ühepäevasõidul GP di Lugano esikoha pälvinud Ivan Basso toetab positiivse dopinguproovi andnud kolmekordset Tour de France’i võitjat Alberto Contadori.

2007. aastal seotuse tõttu dopinguga võistluskeelu saanud Basso ootab huviga 21. märtsil algavat Kataloonia velotuuri, kus ta saab Contadoriga võimeid mõõta.

«Olen õnnelik, et Contador seal võistleb. Tegemist on ratturiga, keda ma väga imetlen. Contador on Contador ja tema rünnakud teevad valu, kuid seekord pole ma löödav,» ütles Basso.

Liquigasi ratturi võidutses ta viimati veebruaris 2001. aastal. «Eelmise aasta Giro võitmine oli põhimõtteline ja tõstis enesekindlust. Kirsiks tordil oli mu kolmanda lapse sünd,» lausus Basso. «Tahtsin tänavu kevadel paremas hoos olla, sest mulle ei meeldinud, kuidas ma mullu samal ajal liikusin. Ma ei ütle, et suur sportlane peab alati võitma, kuid ta peab pakkuma konkurentsi. Ma pean olema üks peategelastest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles