Kiirmale Euroopa meistriks krooniti Riazantsev

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Riazantsev
Alexander Riazantsev Foto: Eesti Maleliit

Tallinnas toimunud Euroopa meistrivõistlused kiirmales võitis Vene tippmaletaja Alexander Riazantsev 9,5 punktiga. Eestlaste kõrgeima tulemuse tegi 41. kohale tulnud Meelis Kanep 7,5 punktiga.

Teise koha sai venelane Maxim Matlakov samuti 9,5 punktiga, kuid halvema koefitsendi tõttu pidi ta leppima teise kohaga. Kolmandale kohale tuli viimase vooruni juhtinud Azerbaidžaani maletaja Rauf Mamedov, kes jäi finaalpartiis Riazantsevile alla.

Parima eestlasena kogus Meelis Kanep 7,5 punkti ja saavutas 41. koha. Ottomar Ladva oli 48. ning Kaido Külaots 54.

Täna algavate välkmale EMi tulemusi saab jälgida siin. Välkmale EMi võitja kuulutatakse välja pühapäeval kell 14.30.

Tänavu esimest korda Eestis toimuvatest Euroopa meistrivõistlustest kiir- ja välkmales võtab osa ligi 550 maletajat 28 riigist, nende hulgas ka üle 75 malesuurmeistri. Eestist osaleb võistlustel üle 150 maletaja. Euroopa meistrivõistluste auhinnafond on üle 30 000 euro.

Võistlused toimuvad hotelli Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa konverentsikeskuses (aadressil Toompuiestee 27).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles