Jäähoki noortekoondis võitis Hollandit ja jätkab samas liigas

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jussi Tupamäki.
Jussi Tupamäki. Foto: Marko Saarm

Eesti U20-vanuseklassi jäähokikoondis alistas Tondiraba jäähallis MMi II divisjoni A-grupi turniiril Hollandi 4:2 (1:1, 3:1, 0:1) ning kindlustas järgmiseks aastaks koha samas liigas.

Eesti koondise väravad viskasid Nikita Kozõrev, Ed Slessarevski, Kirill Volkov ja Nikita Smirnov. Hollandi poolel skoorisid Tobie Tjin-a-Ton ja Max Hermens.

Daniil Erport tõrjus Eesti koondise väravas 21 vastaste pealeviset. Hollandi puurilukk Ruud Leeuwesteijn peatas 36 litrit.

Koondise peatreener Jussi Tupamäki ütles pärast mängu, et meeskond liigub turniiri jooksul tõusvas joones, kuid olukordade realiseerimine vajab parandamist.

«Meil on pikk maa minna. Peame õppima eduseisu hoidma. Tekivad uued olukorrad ja kõik mängijad pole sellega harjunud. Jään väga rahule sellega, et meeskond mängis südamega – viskasime vähemuses olles värava. Viimasel kolmel minutil käis kõva võitlus, me olime pikalt vähemuses ja kõik mängijad andsid endast parima,» leidis Tupamäki.

Tupamäki tõdes taas, et meeskond on turniiri jooksul läinud järjest paremaks. «Need asjad, mida tahtsime teha, tegime ära paremini kui eelmises mängus. Meil oli momente visata rohkem väravaid, aga mõnedel mängijatel on endiselt «ahvid seljas». Me võinuks mängu varem ära otsustada. Alati on raske kui väravaid ei viska – siis skoorivad hoopis vastased,» kostis soomlane.

«Viimase mängu puhul pole vaja enam mõelda, et midagi tuleb pärast seda. Valikuid pol, tuleb kõik jõuvarud mängu panna. Kindlasti on Rumeenia tugev vastane ja nad mängisid sellel turniiril hästi. Meil pole mõtet midagi loota – peame ise mehed olema ja asjad ära tegema,» ütles peatreener.

Täna kell 20 mängib Eesti Rumeeniaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles