Fännid võivad Tänaku lemmikralli tuleviku ohtu seada

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayden Paddon Poola rallil
Hayden Paddon Poola rallil Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Mitme tipptasemel rallisõitja arvates on Poola MM-ralli liiga ohtlik ning korraldajad ei tegele piisavalt turvalisusega. «Mulle see ralli meeldib, kuid peame rohkem turvalisusele mõtlema. Eriti seetõttu, et rajale tulevad uued autod,» ütles Hyundai sõitja Dani Sordo autosport.com-ile.

Poola ralli turvalisuse küsimus kerkis üles 2015. aastal ja korraldajad said rahvusvaheliselt alaliidult ka hoiatada. Tegemist on väga kiire ralliga ning järgmisel hooajal võetakse kasutusele veelgi väledamad autod. Kriitikute arvates lastakse publik Poola rallil teedele liiga lähedale ning seetõttu võib järgmine võidukihutamine olla varasemast ohtlikum.

«Seal on palju pealtvaatajaid ning vahel seisavad nad keset teed. Peame olema ettevaatlikud. Vastasel juhul jääb ralli ära ja see oleks fännidele suureks pettumuseks.» Sordo sõnul peavad ka kõige tulihingelisemad fännid suutma oma käitumist kontrollida. «Vahel on nad hullud ja tahavad autot katsuda. Samas saab autot tunda saada ainult üks kord elus. Peame nad rajast kaugemale saama ja FIA teeb selle kallal ka tööd.»

Poola ralli sõidetakse juuni lõpus ja juuli alguses. Just Poolas on viimastel aastatel oma parimad tulemused välja sõitnud Ott Tänak. 2014. aastal võitis ta ralli WRC2 arvestuses, eelmisel aastal sai ta WRCde hulgas kolmanda koha ja sellel hooajal liikus võidu suunas, kuid rehvi purunemine kukutas Tänaku lõpuks teiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles