FISi lehelt leiab Johaugi kohta kahtlast informatsiooni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug pressikonverentsil, kus ta rääkis oma positiivsest dopinguproovist.
Therese Johaug pressikonverentsil, kus ta rääkis oma positiivsest dopinguproovist. Foto: Bjoerge, Stein / Aftenposten/NTB scanpix/Scanpix

Kui mõnele suusasportlasele on määratud võistluskeeld, siis reeglina on vastav informatsioon nähtav ka Rahvusvahelise Suusaliidu FISi lehel. Dopingu kasutamise tõttu võistluskeelu saanud norralanna Therese Johaugi kohta aga leiab FISi lehelt, et ta võiks justkui starti asuda.

FISi lehel on kirjas, et Johaugi staatus on aktiivne ehk selle järgi võiks ta starti asuda. Tegelikult tuli ju alles sel nädalal uudis, et Johaugi esialgset võistluskeeldu on pikendatud kahe kuu võrra. Senine keeld kehtis 18. detsembrini.

Novembri lõpus teatas Norra Antidoping, et nemad sooviksid Johaugile määrata 14 kuu pikkuse võistluskeelu. Lõpliku otsuse teeb Norra Olümpiakomitee distsiplinaarkomitee ilmselt jaanuari lõpus.

Soome ajalehe Ilta-Sanomate veergudel on Johaugi teema koha pealt nüüd kriitiliselt sõna võtnud Rahvusvahelise Spordiarbitraaži vahekohtunik Olli Rauste.

«Mind paneb imestama FISi lehel olev informatsioon Johaugi kohta. See tekitab küsimuse, kas Norra Antidoping on üldse FISile saatnud ametliku teate Johaugi ajutise võistluskeelu kohta,» pahandas Rauste.

Rauste oli kriitiline ka FISi peasekretäri Sarha Lewise suhtes. «FISi peasekretär Sarah Lewis käitus alguses silmakirjalikult, kui ta rääkis, et FISil ei olegi vastavat informatsiooni Johaugi kohta,» lisas ta. «Lisaks on FIS avaldanud täies mahus Norra Suusaliidu pressiteate, kus kirjutati, et norralanna positiivne dopinguproov tulenes huulekreemi kasutamisest ja midagi keelatut ei ole sihilikult tehtud.»

Therese Johaugi leht FISi küljel.
Therese Johaugi leht FISi küljel. Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles