Teatesõidus võimutsenud norralannad: Björgen tahtis kiiremini koju lapse juurde minna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvild Flugstad Östberg.
Ingvild Flugstad Östberg. Foto: Gian Ehrenzeller/AP

Prantsusmaal La Clusaz's toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil võitis naiste teatesõidu Norra nelik, edestades lähimaid jälitajaid ligi minutiga.

Ingvild Flugstad Östberg tegi juba avavahetuses sisse pooleminutilise edu ja sellega oli esikohaheitlus ka läbi. Marit Björgen, Ragnhild Haga ja Heidi Weng tõid naiskonna finišisse 50,2-sekundilise eduga soomlannade (Aino-Kaisa Saarinen, Anne Kyllönen, Riitta-Liisa Roponen ja Laura Mononen) ees. Kolmanda koha saanud Rootsi (Emma Wiken, Stina Nilsson, Maria Rydqvist ja Anna Dyvik) kaotas võitjatele juba 1.08,9.

Järgnesid Venemaa esimene naiskond, Saksamaa, Šveits, USA ja Itaalia. Kokku oli stardis 14 võistkonda. «Pidin võimsalt alustama, sest Marit tahtis võimalikult kiiresti koju lapse juurde minna. Ta on terve nädala Mariuse järele igatsenud. Kokkuvõttes oli mõnus teatesõit,» lõõpis Östberg MTV Spordi vahendusel.

«On tore, et saan võistelda koos kaaslastega, kes on minust kümme aasta nooremad. Kuna oleme kõik heas vormis, kulges sõit lihtsalt,» lisas aasta tagasi emaks saanud Björgen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles