Janne Ritsi suurepärased ja kangelaslikud päevad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Rits hoolealuste edu üle rõõmustamas.
Janne Rits hoolealuste edu üle rõõmustamas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Korvpalli naiste karikafinaali ajal magas tribüünil turvahällis oma isa valvsa pilgu all üks kümnepäevane tüdrukutirts. Tema ema Janne Rits juhendas samal ajal endale omase kirega TLÜ naiskonda. Miski ei viidanud hiljutisele emotsionaalsele üleelamisele – ei mingit stressi, silmanähtavat väsimust või hajevilolekut. Pole kahtlust, et treeneri eeskuju mängis suurt rolli selles, et TLÜ suutis finaalis alistada FCR Media/Rapla naiskonna.      

«Minu pärast ei jäänud naiskonna ettevalmistuses midagi pooleli, puudusin vaid ühelt treeningult,» sõnas Rits õnneliku võitjana. Piltlikult öeldes töötas ta kuni sünnitusmajja minekuni ning naasis sealt otse pallisaali.

Rits andis mõista, et värske ilmakodaniku tulevik on juba otsustatud. Nii nagu kasvas treeningute ajal platsi servas tema vanem õde Rosemary, kes eilses finaalis panustas TLÜ võidu heaks kaheksa punkti ja 11 lauapalli, ootab spordisaal ja korvpall ka teda.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles