Koos Venemaa teflonministriga võib põhja minna ka jalgpalli MM

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asepeaminister ja Venemaa JAlgpalli Liidu president Vitali Mutko ja FIFA president Gianni Infantino Konföderatsioonide karikaturniiri loosimisel koos rõõmustamas.
Venemaa asepeaminister ja Venemaa JAlgpalli Liidu president Vitali Mutko ja FIFA president Gianni Infantino Konföderatsioonide karikaturniiri loosimisel koos rõõmustamas. Foto: Grigoriy Sisoev/Sputnik/Scanpix

Dopinguskandaalid Venemaa spordis on saanud viimasel ajal igapäevaseks ja aina uued süüdistused ei šokeeri enam nii nagu varem. Nüüd on sihikule võetud ka teflonministri mainega Vitali Mutko. Julgemad ennustused viitavad isegi sellele, et Mutko langemisega võiks Venemaa ilma jääda ka 2018. aasta jalgpalli MM-finaalturniirist.

Venemaa endine spordiminister Mutko on alates tänavusest aastast Venemaa asepeaminister, kuid samas on tal spordimaailmas täita endiselt mitu olulist rolli – 58-aastane tipp-poliitik on nii Venemaa Jalgpalli Liidu president kui ka Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) täitevkomitee liige.

Nädalavahetusel teatas Briti meedia, et FIFA eetikakomitee uurimisosakond on algatanud esialgse uurimise Mutko kohta. Kui selle käigus peaks avalikkuse ette tulema valgustkartvaid materjale, siis olevat päevakorral võimalus, et Mutko lüüakse FIFAst lihtsalt minema. Brittide hinnangul oleks asjade selline käik piinlik isegi Venemaa presidendile Vladimir Putinile, ja küsimuse alla võiks tulla MM-finaalturniiri Venemaalt ära võtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles