Murray sai BBC auhinnagalal rekordilise võidu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murrayle andis video vahendusel auhinna üle endine poksikuulsus Lennox Lewis
Andy Murrayle andis video vahendusel auhinna üle endine poksikuulsus Lennox Lewis Foto: David Davies/AP

Andy Murrayst sai esimene sportlane, kes võitis kolmandat korda Suurbritannia ühe tähtsama sporditrofee ehk BBC spordiauhinna (BBC Sports Personality of the Year Award).

Murray tuli tänavu olümpiavõitjaks ning triumfeeris teist korda elus Wimbledoni tenniseturniiril, aasta lõpuks kerkis ta ka maailma edetabeli juhiks. Murray varasemad BBC auhinnad pärinevad aastast 2013 ja 2015. Tänavu sai tema järel teise koha triatleet Alistair Brownlee ja kolmas oli ratsutaja Nick Skelton.

Parimaks välismaa sportlaseks valiti BBC poolt Ameerika Ühendriikide võimleja Simone Biles. Sama auhinna on viimase kümne aasta jooksul võitnud näiteks Roger Federer, Usain Bolt, Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo ja Sebastian Vettel.

Aasta võistkonnaks kerkis Leicester City ning parimaks treeneriks valiti sama klubi juhendaja Claudio Ranieri. Elutööpreemia anti USA ujumiskuulsusele Michael Phelpsile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles