Mainekas ajakiri: noor soomlane valitakse esimeste hulgas NBAsse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: Chris Coduto/AFP/Scanpix
Korvpalliliiga NBA 2017. aasta noormängijate valimine ehk draft toimub küll alles 185 päeva pärast, kuid väljaanne Sports Illustrated pani juba ritta mängijad, kelle valimist oodatakse esimestena. Tippude seas on ka 19-aastane soomlane Lauri Markkanen.

Markkanen mängib praegu esimest aastat USAs NCAAs Arizona ülikoolis ning on seal kerkinud võistkonna kõige efektiivsemaks mängijaks.

«Markkanen saabus Soomest vaiksemalt kui ta oleks väärt olnud: seni on ta tegutsenud hästi mõlemas väljaku otsas ja olnud Wildcatsi meeskonna võtmemängija,» kirjutab Sports Illustratedi kolumnist Jeremy Woo. «Esmalt jääb silma see, et Markkanen armastab visata keskpositsioonilt ja seetõttu on ta tänavuses valikus kõige huvitavam number nelja kohal mängiv mees. Tal on märkimisväärselt hea jalgade töö ja ta on näidanud, et suudab ka hästi kate-kattest mängida. Samas pole ta kuigi silmapaistev visete blokeerija. Arvestades, et NBAs mängitakse sageli rünnakut, kus positsioonid pole nii selgelt paigas, sobib ta sinna hästi, ehkki peab veel kõiki veenma, et suudab ka musta tööd teha. Temast võib saada esmaklassiline mängija,» ennustab Woo.

Kui 213 sentimeetri pikkust Markkaneni pakutakse kuuendaks valikuks, siis esimese valikuna võetakse Sports Illustratedi arvates 193 cm pikkune tagamees Markelle Fultz. See, millisel meeskonnal on juunikuises draft’is esimese valiku õigus, selgub maikuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles