Autosport: Tänak oli lõppeva aasta paremuselt kolmas rallisõitja (3)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Sebastien Ogier tänavu Poola rallil.
Ott Tänak ja Sebastien Ogier tänavu Poola rallil. Foto: SCANPIX

Portaal Autosport reastas tänavuse aasta kümme paremat rallisõitjat ning Ott Tänak sai nende seas kõrge kolmanda koha. Eestlast edestasid vaid neljandat korda maailmameistriks tulnud Sebastien Ogier ja britt Kris Meeke.

Hooaja 8. kohaga lõpetanud ja parimal juhul Poola rallil teise koha saanud Tänaku kohta kirjutatakse naljaga pooleks, et M-Spordi boss Malcolm Wilson peaks Tänakule sagedamini kinga andma. Eestlane vastas Wilsoni otsusele temast loobuda paranenud kiiruse ja stabiilsusega ning teenis sellega välja kolmanda hooaja põhimeeskonnas.

«Tänaku kiiruses pole kunagi küsimust olnud, küll aga tema võimes probleeme ületada või teha üks ralli ilma endale ise probleeme tekitamata. Just selles vallas tegi ta tänavu võimsa arenguhüppe,» kirjutab Autosport. Ennekõike teenis Tänak «poodiumikoha» aga välja Poolas saadud teise kohaga, mis võinuks parema õnne korral olla ka esikoht.

Autospordi rallisõitjate esikümme:

  1. Sebastien Ogier
  2. Kris Meeke
  3. Ott Tänak
  4. Thierry Neuville
  5. Andreas Mikkelsen
  6. Hayden Paddon
  7. Craig Breen
  8. Esapekka Lappi
  9. Jari-Matti Latvala
  10. Elfyn Evans
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles