Galerii: Liverpool sai vinge võidu, Klavan aitas värava puhtana hoida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan kuulus taas Liverpooli algkoosseisu, kui dramaatilises Merseyside’i linnaderbis alistati võõrsil 1:0 Everton. Avapoolaeg lõppes seisul 0:0 ja sama seis oli tablool ka 90 minuti täistiksumisel. Evertoni väravavahi Maarten Stekelenburgi vigastuse tõttu anti mängule aga koguni kaheksa lisaminutit ja neist neljandal saatis Sadio Mane väravasse postist tagasi põrganud palli, tuues Liverpoolile ülimagusa 1:0 võidu.

Klavan mängis 90 minutit ja tegutses väga hästi, nullides mitmel korral Romelu Lukaku tegutsemise. Liverpool kerkis võiduga liigatabelis teiseks, liidrist Londoni Chelseast jäädakse maha kuue punktiga. Everton jätkab üheksandal kohal.

Tabelitipp:

  1. Chelsea 43 punkti
  2. Liverpool 37 p
  3. Manchester City 36 p
  4. Arsenal 34 p
  5. Tottenham 33 p
  6. Manchester United 30 p

Enne mängu:

Liverpool ja Everton on varem kohtunud 226 korda, Liverpool on neist mängudest võitnud 90. Kahe sama linna klubi duellis vennaarmu ei tunta ja nii on kohtumised sageli lõppenud ka punaste kaartidega, näiteks viimases omavahelises kohtumises saadeti juba 50. minutil platsilt minema Evertoni kaitsja Ramiro Funes Mori. Liverpool võitis tolle aprillis peetud mängu koguni 4:0. Kui aga viimati mängiti Evertoni koduväljakul Goodison Parkil, kus peetakse ka tänane mäng, lepiti 1:1 viiki.

Kõigis sarjades on viimasest 12 kohtumisest viiki jäänud koguni seitse, viiel korral on võitnud Liverpool. Evertoni viimane võit pärineb 2010. aastast, kui kodus alistati külalised 2:0.

Liigatabelis on Liverpool enne mängu kolmas, võidu korral tõustakse teiseks. Everton on üheksas, kuid tõuseks isegi viigi korral seitsmendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles