Suurbritannia parima sportlase valimist tabas skandaal

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah
Mo Farah Foto: Martin Rickett/PA Wire/PA Images

Suurbritannia üht tähtsama sporditrofeed ehk BBC spordiauhinna jagamist (BBC Sports Personality of the Year Award) tabas kergemat sorti skandaal, kuna suvistel olümpiamängudel nii 5000 kui 10 000 meetri jooksus oma olümpiavõite kaitsnud Mo Farah jäi kolme parima sportlase seast välja. «Inimesed ei pea teda võib-olla britiks,» pakkus kahekordne triatloni olümpiavõitja Alistair Brownlee välja põhjuse, miks Somaalias sündinud Farah kolme parima seast välja jäi.

Britid valisid aasta parimaks sportlaseks tennisisti Andy Murray, kelle järel sai teise koha just Brownlee ja kolmanda ratsutaja Nick Skelton. «Minu jaoks on Mo saavutused imelised. Need paistavad teiste seast välja, sest mitte keegi pole siin riigis suutnud sama teha. On väga tõenäoline, et mitte keegi kunagi ei suudagi sama saavutust korrata,» sõnas Brownlee.

Farah on parima sportlase hääletusel vaid korra kolme parema sekka pääsenud. «Ma ei saa sellest aru. Olgu, see ei aita väga kaasa, kui sa üritusele kohale ei tule, aga tõenäoliselt on selle põhjus see, et inimesed ei pea teda britiks. Ta ju isegi treenib välismaal. Sellest on kahju, sest see oleks ideaalne lugu olnud,» jätkas Brownlee.

Ka kolmandaks valitud 57-aastane Skelton on triatleediga nõus. «Mina oleksin Mo poolt hääletanud. Ta on teinud imelist ja rasket tööd, piitsutades oma keha. Võita taas kaks kuldmedalit peab olema auhinnavääriline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles