Mikkelsen loodab 2018. aastaks tagasi tippseltskonda pääseda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen tähistamas esikohta Austraalia rallil.
Andreas Mikkelsen tähistamas esikohta Austraalia rallil. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Tulevat rallihooaega Monte Carlos WRC2 klassis alustav Andreas Mikkelsen ei kavatse püssi veel põõsasse visata ning on tänulik, et saab Škodas oma kätt soojas hoida.

Mikkelsen stardib Monte Carlos Škoda Fabia R5 autoga. Kuigi norrakas suutis möödunud hooaja viimase ralli võita ning tuli MM-arvestuses kolmandaks, ei õnnestunud tal nii hilises faasis enam uut WRC meeskonda leida. Tema viimane lootus oli maanduda Ott Tänaku möödunud hooaja tiimi DMACKi, kuid Autospordi andmetel on see koht broneeritud Elfyn Evansile. Samas pole DMACK ametlikult seda uudist veel kinnitanud.

Mikkelsen loodab, et 2018. aasta hooajaks õnnestub tal siiski tehasemeeskonnaga leping sõlmida. «Volkswageni taandumine MM-sarjast juhtus nii hilja, et kõikidel tiimidel olid selleks hetkeks sisuliselt sõitjad juba olemas. Hoian 2017. aasta hooajal WRC2 sarjas oma kätt soojana ning loodan, et saan juba 2018. aastal MM-tiitli eest võidelda,» sõnas Mikkelsen.

«Me ei tea, mis tulev hooaeg toob. Loodan, et saan sõita nii palju kui võimalik. Töötame hetkel plaaniga ning valime välja rallisid, kus saaksin osaleda,» jätkas ta. Škodas on Mikkelsen ka varem sõitnud. Täpsemalt 2011. ja 2012. aastal.

Andreas Mikkelsen 2011. aastal Škoda Fabia S2000 roolis. Foto: ROBERT PRATTA/REUTERS/SCANPIX
Andreas Mikkelsen 2011. aastal Škoda Fabia S2000 roolis. Foto: ROBERT PRATTA/REUTERS/SCANPIX Foto: ROBERT PRATTA/REUTERS

«Tunnen end justkui kodus. Škoda oli see, kes andis mulle üldse algselt võimaluse. Võitsime koos kaks IRC-sarja meistritiitlit ning see võimaldas mul pääseda Volkswagenisse. Olukord on praegu selline nagu ta on, kuid usun, et Škodaga sõita on lõbus. Meil on head mälestused,» jätkas ta.

WRC sõitjate koosseis 2017. aastaks:

Hyundai: Thierry Neuville, Hayden Paddon, Dani Sordo

M-Sport: Sebastien Ogier, Ott Tänak

DMACK: Elfyn Evans (pole veel ametlikult kinnitatud)

Citroen: Kris Meeke, Craig Breen, Stephane Lefebvre

Toyota: Jari-Matti Latvala, Juho Hanninen, Esapekka Lappi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles