Northug võib hooaja ühelt tippsündmuselt kõrvale jääda

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Norra suusakuulsus Petter Northug pole tänavu loodetud vormi saavutanud ning võimalik, et ta jääb eemale ka aasta viimasel päeval algavast Tour de Skist.

«Tema treeningmahud on endiselt madalad,» rääkis Northugi treener Stig Rune Kveen Norra rahvusringhäälingule. «Otsustame lähipäevadel, kas ta tuleb Tour de Skil starti või mitte.» Veel kuu aja eest kinnitas Kveen, et Northug on elu parimas vormis ning hooaja ettevalmistus kulgeb laitmatult.

Väidetavalt tekkisid novembris ootamatud probleemid. Norra koondise peatreener Vidar Löfshus tunnistas, et pole Northugi olukorraga kuigi hästi kursis. «Olen tema pärast mures. Ise arvan, et ta ei tule Tour de Skile.»

Praegu kuulub Northug veel Norra koondise nimekirja, kuid peatreeneri sõnul surub aeg peale ning lähiajal tahab ta kindlat vastust. Tour de Ski algab 31. detsembril Val Müstairi vabatehnikasprindiga. Legendaarne Val di Fiemme lõputõus võetakse ette 8. jaanuaril.

Norra esialgne koondis Tour de Skiks:

Mehed: Hans Christer Holund, Petter Northug, Finn-Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug

Naised: Ingvild Flugstad Østberg, Kathrine Rolsted Harsem, Silje Øyre Slind, Ragnhild Haga, Maiken Caspersen Falla, Kari Øyre Slind, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles