Klavan annab Kloppile kõvasti peamurdmist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (punases) suutis edukalt ohjeldada ohtlikku Evertoni ründajat Romelu Lukakut.
Ragnar Klavan (punases) suutis edukalt ohjeldada ohtlikku Evertoni ründajat Romelu Lukakut. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

Veidi vähem kui kuu aega tagasi tunnistas Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan intervjuus Postimehele, et tema töö on iga päev trennis endast maksimum välja pigistada ja olla vajadusel valmis väljakule jooksma. Toona avaldas ta lootust, et küll tekivad ka võimalused mänguaja teenimiseks – nüüd ongi nii läinud ja eestlane on härjal sarvist haaranud.

11. detsembril mängus West Ham Unitedi vastu poolajapausi järel väljakule pääsenud Klavan on seejärel Premier League’is kaasa teinud järjest kaks ja pool mängu ning selle 225 minuti jooksul on Liverpool suutnud enda värava puhtana hoida.

Esmaspäeval tegi Eesti koondise kapten oma senise parima esituse Inglismaa kõrgliigas, kui ta aitas Liverpoolil alistada sealse klubivuti ühes tulisemas duellis ehk Merseyside’i derby’s võõrsil 1:0 Evertoni. Klavani esitus jäi positiivselt silma ka Inglismaa jalgpalliajakirjanikele ja meeskonna fännidele, kes mõlemad olid eestlase viimasest esitusest vaimustuses.

Vahepeal klubisiseses keskkaitsjate hierarhias neljandaks langenud Klavan on teinud oma viimaste mängudega aga tõsise avalduse meeskonna põhitegijate sekka tõusmiseks. Kui brasiillase Lucas Leiva keskkaitses väljakule saatmine ei ole praegu enam mingi teema, siis aina enam on õhku tõusnud küsimus, mida võiks Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ette võtta, kui tal on valikus kõik mehed. Igatahes mõtteainet on eestlane juhendajale andnud.

Kui Klavan on kahes viimases Premier League’i kohtumises mänginud keskkaitses koos Dejan Lovreniga, siis sel hooajal on Kloppi silmis olnud parim keskkaitsja praegu vigastusega hädas olev Joel Matip.

Arvestades, et Matip mängib tavapäraselt parempoolse keskkaitsjana ja Lovren on tegutsenud tema vasakul käel, võitleb Klavan seda ja eelnevalt mainitud fakti silmas pidades edaspidi põhikoosseisu koha eest pigem Lovreni kui Matipiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles