Endine Inglismaa meister: Klavan on tõeline 1980ndate tüüpi kaitsja (2)

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Aldridge 1987. aastal Liverpooli särki kandmas
John Aldridge 1987. aastal Liverpooli särki kandmas Foto: Personalities/©UPPA /TopFoto/Scanpix

Liverpooli jalgpalliklubiga 1988. aastal Inglismaa meistriks tulnud ründaja John Aldridge’ile avaldavad sügavat muljet eelmisel suvel tema endise koduklubiga liitunud Ragnar Klavani esitused.

Esmaspäeval võitis Liverpool võõral väljakul 1:0 linnarivaali Evertoni ja Klavan tegi keskkaitses kaasa täismängu. «Arvan, et Ragnar Klavan oli Goodisonil (Evertoni kodustaadion Goodison Park – toim) suurepärane. Ta on seda olnud kahes viimases mängus,» kiitis Aldridge. «Ta jättis mulle sügava mulje juba enne hooaja algust toimunud kontrollkohtumistes.»

Endise ründaja sõnul on eestlase roll klubis väga oluline, kuna põhikeskkaitsja Joel Matipit on seganud vigastused. «Klavan on tulnud väljakule ja olnud tõeline 1980ndate tüüpi kaitsja. Ta on väga-väga hea ja mängis esmaspäeval imeliselt.»

Klavan on tänavu Liverpooli eest kaasa teinud kümnes matšis ja teda on seni peetud Dejan Lovreni ja Matipi järel meeskonna kolmandaks keskkaitsjaks. Nüüd on tema ja Lovren moodustanud aga kaitsepaari, kes on viimased viis poolaega oma värava puhtana hoidnud. Peatreener Jürgen Klopil seisab ees raske valik, kas Matipi tervenedes tasub toimivas kaitseliinis vangerdusi teha.

Aldridge mängis Liverpoolis aastatel 1987-1989. Kui Liverpool 1988. aastal meistritiitli võitis, siis panustas Aldridge sellesse koguni 26 väravaga. Seejärel siirdus ta Hispaaniasse Real Sociedadi ridadesse. Iirimaa koondise eest tegi Aldridge aastatel 1986-1996 kaasa 69 mängus ja lõi 19 väravat.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles