Tokyo olümpia korraldajad esitasid uue ja vähendatud eelarve

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: SCANPIX

2020. aastal peetava Tokyo olümpiamängude korralduskomitee avaldas kolmapäeval uuendatud eelarve, mille mahuks on 1,6-1,8 biljonit jeeni ehk 14,4-16,1 miljardit eurot.

Uus eelarve on 0,2-0,4 biljoni jeeni võrra väiksem, kui eelmisel kuul avaldatud esialgne 2 biljoni jeeni suurune eelarve, mille järel nõuti korraldajatel kulude kärpimist, vahendas ERR Sport.

Praegu välja käidud number on kärpimistele vaatamata rohkem kui kaks korda suurem, kui omal ajal korraldusõiguse taotlemisel välja hõigatud number, kuigi siis ei olnud veel arvestatud turvalisuse tagamisele ning transpordile minevaid kulusid.

Tokyo linnavõimud andis septembris teada, et kardavad kulude kasvamist koguni 3 biljoni jeeni peale, kuid Rahvusvaheline Olümpiakomitee käskis seepeale neil kulusid jõuliselt kokku tõmmata, kuna sellised numbrid võivad tulevikus võimalikke korraldajalinnu kandideerimast heidutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles