Fotod: Tänaku ja Ogieri suur konkurent esitles uhiuut ralliautot

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citroën C3 WRC 2017.
Citroën C3 WRC 2017. Foto: Citroën Motorsport / Twitter

Autoralli MM-sarjas osalev Citroëni meeskond esitles täna Abu Dhabis masinat, millega sõidetakse 2017. aastal WRC sarjas. Kui seni põhines Citroëni ralliauto DS3-mudelil, siis nüüd on aluseks võetud C3.

Citroën loodab, et C3 WRC aitab taastada meeskonna kunagise hiilguse - vahemikus 2003-2012 võideti kokku kaheksa meeskondliku MM-tiitit ja Sebastien Loeb tuli Citroëni roolis üheksal korral individuaalseks tšempioniks.

Asjatundjad peavad 2017. aasta kiireimaks masinaks M-Spordi Ford Fiestat, mille rooli istuvad valitsev maailmameister Sebastien Ogier ja eestlane Ott Tänak. Lisaks Citroënile on ohtlik ka Hyundai i20 WRC, Toyota Yaris WRC ei tohiks esimesel hooajal veel tippu küündida.

Uuel hooajal sõidavad Citroën C3 WRC roolis Kris Meeke (Suurbritannia), Craig Breen (Iirimaa) ja Stephane Lefebvre (Prantsusmaa). Valitud rallidel teeb kaasa ka Khalid Al Qassimi (Araabia Ühendemiraadid).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles