Leok räägib vaikselt, aga unistab suurelt

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti viimase kümnendi edukaim motokrossisõitja Tanel Leok alustab peagi oma karjääri 14. MM-hooaega kõige tugevamas võistlusklassis. Uuel aastal tehasetoega Husqvarna tsiklil sõitev Leok kõva häälega lubadusi andma ei hakka, kuid unistada oskab ta siiski suurelt.

20-etapiline MM-hooaeg algab veebruari lõpus Kataris. Aasta alguses teeb 31-aastane Leok kaasa ka Itaalia meistrisarjas, lisaks plaanib sõita täishooaja Eesti meistrivõistlustel. «Mulle ei meeldi väga tulemustest rääkida, aga peas on mul ikkagi eesmärgid paigas. Kui jõuaksin MMil igal etapil punktikohale, oleks see omaette saavutus,» tunnistas Leok. Tema hinnangul oleks reaalne jõuda MMil kokkuvõttes 12 parema sekka ning Itaalia meistrivõistlustel viie parema sekka. Kodustel radadel jahib Leok mõistagi ainult võitu.

Samade mõtetega tuleb Eesti radadel starti ka mullu Leoki järel Eesti meistrivõistlustel teise koha saanud Harri Kullas. «Eestis oleme mitu korda teine ja kolmas olnud. Sel korral läheme tiitli peale, sest võimatu see pole. MM-etappidel proovin jõuda kindlasti 15 parema sekka, aga miks mitte ka esikümnesse. Tuleviku mõttes on ülioluline MMil häid kohti sõita, sest siis võib veel kuhugi tiimi saada,» avaldas Kullas, kes teeb MMil kaasa võimaluste piires. Lisaks sõidab ta veel Inglismaa meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles